Computerkast

t2open1024Een tower case met een modern design. De kast bevat een Dvd-rom- en een cd-rw-station, met daaronder een diskettestation. De zilverkleurige panelen zijn afdekplaten die kunnen verwijderd worden wanneer men extra stations wil plaatsen. De aan/uitschakelaar bevindt zich rechts naast het diskettestation.

De computerkast of computerbehuizing (Engels: case) is een omhulsel dat de belangrijkste componenten van een computer bevat. De kasten worden meestal gemaakt uit staal, aluminium of plastic, hoewel soms andere materialen (zoals hout of perspex) zijn gebruikt voor designkasten.

 

Functie

rpc4216_4Computerbehuizingen bieden gewoonlijk plaats voor een voeding, verschillende insteekkaarten, schijven, bedrading en sommige bevatten ook ingebouwde poorten die aan het moederbord moeten gekoppeld worden.

Moederborden worden vastgeschroefd aan de onderkant van de kast, zodat de I/O-poorten te zien zijn aan de zijkant. De voeding is gewoonlijk met verschillenden schroeven bovenaan in de kast bevestigd. Een gewone kast heeft vier 5.25″ en drie 3.5″ uitbreidingsruimtes waar componenten zoals harde schijven, diskettestations en cd-rom-stations kunnen worden geplaatst. Een aan/uitknop bevindt zich vaak vooraan, waar ook status-leds kunnen geplaatst worden die weergeven of de computer aanligt, of schijfactiviteit vertoont. Sommige kasten hebben een display die de temperatuur van de kast of de processorsnelheid weer geeft.